BB Chum limited edition shirts

Project Info

Project Description

BB Chum is een overhemden merk waar ik medeoprichter van ben. BB Chum is een Hollands merk dat wij in 2013 zijn gestart als logisch gevolg van onze onvrede over, de in onze ogen, saaie, eenheidsworsten en massaproducten binnen de  shirtcultuur. Wij willen voor mannen, die onze mening delen, limited edition shirts maken waar ze zich uitzonderlijk in kunnen voelen. Shirts met een simpele en perfecte cut en de juiste  kwaliteit! Een shirt wat je direct een geweldig gevoel geeft als je het aantrekt.

Binnen dit bedrijf kijken wij hoe wij met beperkte middelen op geheel eigen wijzen een plek in de fashion kunnen verwerven. Door op een anders te kijken naar de inkoop, verkoop en marketing is het mogelijk gebleken om gestaag een groep liefhebbers voor deze shirt aan te spreken. De shirts hebben allen een eigen BB Chum dessin en om het bijzondere karakter te benadrukken worden slecht 99 stuks gemaakt en nooit meer. Dit spreekt de man ook aan omdat het hem bijzonder maakt.

De verkoop van de shirts vind multi channel plaats en het is een geweldige leerschool om te zien hoe en op welke wijze de twee kanalen elkaar kunnen versterken, zonder dat de omzet weg wordt getrokken bij de winkeliers.

BB Chum is een voorbeeld dat met anders denken en met beperkte middelen een nieuw pad te bewandelen is binnen en gevestigde markt door te kiezen voor onderscheid en niet voor massa.